News

Fujinon 4K B4 Lens, Blackmagic URSA Broadcast İçin Özel Olarak Üretildi

08 Şubat, 2019


Teknoloji, bugün geldiği noktada her alanda olduğu gibi yayın teknolojileri alanında da hızla gelişmeye devam ediyor. Son zamanlarda 4K içeriğin önem arz etmesinin ardından markalar, yayın sistemlerini bu doğrultuda geliştirmeye başladı. Blackmagic Design’ın 2018 yılında piyasaya duyurduğu URSA Broadcast Kamerası da bu ihtiyacı karşılamaya yönelik bir devrim yaptı. Fiyat ve performans değerlendirmesinde etkili olan bu kamerayı, tüm özellikleriyle ve gerçek 4K olarak kullanabilmek için lensin de bunu desteklemesi gerekliydi. 4K B4 lenslerin maliyetinin yüksek olması, Blackmagic Design’ı ve broadcast sektöründeki en büyük lens üreticilerinden olan Fujifilm’i harekete geçirdi.

İki büyük markanın iş birliği sonucunda Fujifilm, Blackmagic URSA Broadcast kameralarının Native 4K iş akışı için, yayıncılıkta kullanılabilir uygun maliyetli özel bir 4K B4 lens tasarladı. Bu lens, yalnızca Blackmagic Kameralarıyla birlikte satışa sunuldu.

Kompakt ve hafif olan 4K lens, elektronik flange ayarlamasıyla 8.0 – 128 mm özel bir netlik mekanizmasına sahip olmasıyla birlikte Blackmagic URSA Broadcast için 4K’da ve HD’de en yüksek performansı ve kaliteyi sağlıyor. 16x zoom’a sahip, 1.6 kg’lık lens, hem stüdyoda hem de omuz üstünde kullanılabilmesi için kamerayla birllikte dengesi optimal seviyeye getirildi. Netlik halkasının benzersiz özelliğiyle en yakın çekim uzaklığı olan 0.05 mm’e kadar makro netlik yapabilmekte. Böylece uygun fiyatıyla tam bir paket haliyle gerçek 4K’ya ulaşmanın yolu açıldı.

Fujinon Türkiye Satış Müdürü Timur Çağlar Blackmagic Design için özel üretilen Fujinon 4K lensin haberini şu cümlelerle duyurdu, “Fujifilm ve Blackmagic Design arasındaki evrensel işbirliğin sonucu olan LA16x8BRM 4K lensin satışına yakında başlıyoruz. Bu ürünü özel kılan nitelik Fujinon LA16 lensin sadece Blackmagic URSA Broadcast kamera ile birlikte satılacak olması. Heyecanla beklediğimiz test lens elimize ulaştı, kısa sürede MediaCast ile tanıtım faaliyetlerimize başlayacağız. Uygun fiyatlı, profesyonel 4K çözüm arayanlar için mükemmel bir set olacağını düşünüyoruz.” Prodüksiyonlarımızı yurt dışına pazarlarken zorlandığımız durumlardan biri de özellikle Avrupa ve Amerika’da standart olan 4K içerik şartı. Netflix gibi platformların da domine ettiği sektörümüze kalite ve fiyat avantajı ile birlikte Blackmagic Design ve Fujinon 4K Broadcast lensleri artık Türkiye’de satışta.