News

MediaCast, Altınbaş Üniversitesi’nde Digital Cinematography Workshop’ı Gerçekleştirdi

09 Aralık, 2019


MediaCast, geçtiğimiz günlerde Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Kampüsü’nde, Digital Cinematography Workshop’ı düzenledi. Gerçekleşen workshop’a Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileriyle birlikte öğretim üyeleri de katıldı. Kamera ve DaVinci Resolve Uzmanı Alper Camadan tarafından yapılan sunumlarda Blackmagic Design’ın DaVinci Resolve 16 yazılımı ile birlikte DaVinci Resolve Mini Panel’in iş akışı ve Blackmagic kameralarının kullanımı anlatıldı.

Workshop’ın ilk oturumuna Alper Camadan’ın Analog’dan Dijital Film Çağı’na geçiş sunumu ile başlandı. Prodüksiyon, post prodüksiyon sistemleri ve terminolojisinin dijital çağdan farklarının anlatılmasının ardından kamera sensörünün gelişim süreci hakkında bilgiler verildi. Pocket 4K’nın kullanımı ve önemli özellikleri birebir uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca kameranın diğer parçalarının kullanımının yanı sıra öğrencilere URSA Mini Pro 4.6K G2 ile birebir uygulama yapmaları sağlanarak edindikleri bilgilerin kalıcı olması amaçlandı.

Film ve Televizyon prodüksiyonu için tasarlanan profesyonel renk düzenleyici DaVinci Resolve hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Dosya içerik aktarımından kurguya ve renk düzeltmeye, ses düzenlemesinden export alımına kadar birçok konuya değinildi. Öğrencilere day for night, RAW görüntü işleme, LUT kullanma, gren yok etme ip uçları verildi. Artık DaVinci Resolve’un içerisinde yer alan Fusion ile compositing işlemi adım adım gösterildi. Resolve hakkında verilen bilgilerin Türkiye’deki film yapımcılığından ve dünya sinemasından örneklerle desteklenmesinin ardından, öğrencilerle birlikte film yapımı, renk teorisi ve color grading konulu bir sohbet ortamı oluşması sağlandı. Görüntüler üzerinde yapılan teorik ve pratik çalışmalarda öğrencilerin edindikler bilgileri en iyi şekilde kavraması amaçlandı.

Birçok medya teknolojisi hakkında atölye çalışması düzenleyen MediaCast, gelişen teknoloji ile birlikte ortaya çıkan yenilikler hakkında öğrencileri ve öğretim görevlilerini bilgilendirmeye ve bu konulardaki meraklarına cevap olmaya devam edeceğini belirtti. MediaCast sözlerine şunları ekledi: “Bize kapılarını açan Altınbaş Üniversitesi’ne, Dr. Öğr.Üyesi Sayın Cüneyt Gök’e ve etkinliğe katılan tüm öğrencilere ilgilerinden ötürü teşekkürlerimizi sunarız.”