News

MediaCast ve Tip Effect İşbirliğiyle Yayıncılık 101 Eğitimi Gerçekleştirildi

15 Kasım 2018

MediaCast ve Tip Effect işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yayıncılık 101” eğitiminde, Broadcast Uzmanı Cenk İskin ve BMD Kamera ve Davinci Resolve Uzmanı Alper Camadan sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinliğin ilk bölümünde internet üzerinden nasıl canlı yayın yapılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verildi. Bununla birlikte Youtuber’ların canlı yayın gerçekleştirirken kullanabileceği Blackmagic Design, Newtek, Matrox, Wirecast gibi sistemlerin hem Broadcast hem de A/V ürünleri tanıtıldı. Böylece Youtuber’lar bu sistemleri kullanma ve test etme şansı buldular. İlk bölümün sonlarında ise dünya ve Türkiye için yayıncılık üzerine güncel istatistikler paylaşıldı.

Etkinliğin ikinci bölümünde Youtuber’ların içerik üretiminde kullanmaları gereken kameralardan ve Blackmagic Design’ın yeni gözdesi Pocket 4K’nın getirdiği yenilikler anlatıldı. Görüntüler üzerinde renk çalışmaları için kullanılan Hollywood’un en ünlü renk düzelticisi DaVinci Resolve üzerine konuşuldu. Resolve 15’teki dosya içerik aktarımından kurguya ve renk düzeltmeye, ses düzenlemesinden export alımına kadar birçok konuya değinirken, en çok üzerinde durulan konu “color grading” oldu.

Youtuber’ların sorularıyla ve pozitif enerjileriyle dolu dolu geçen etkinlik, kamera kullanımı, kurgu ve canlı yayın üzerine sohbetler ile devam etti. Katılımcılar eğitimlerin devamını dört gözle beklediklerini belirttiler.