News

Blackmagic Design IBC 2023 Gelişmeleri!

15 Eylül, 2023, Cuma

56 yıldır aralıksız devam eden ve dünyanın en etkili teknoloji etkinliklerinden olan IBC, bu sene Amsterdam’da ziyaretçilerine kavuştu. Küresel medyayı, eğlence ve teknolojisini aynı çatı altında toplayan IBC’de bu sene birçok yenilik ve işbirliği duyuruldu.

Birçok markaya geçici süreliğine ev sahipliği yapan IBC’de en çok ilgi gören stant şüphesiz Blackmagic Design markasına aitti. Hızla büyüyen ve sektöre egemen olan Blackmagic Design, adını en sık duyduğumuz teknoloji üreticilerinden. Yaratıcı yeteneklerin gelişimine katkıda bulunmayı motto haline getirmiş olan Blackmagic Design markası, herkes için en yüksek kaliteyi en avantajlı fiyatla sunmayı vadediyor. Bu sayede prodüksiyon endüstrisinin gelişmesine olanak sağlıyor.
Blackmagic Camera Uygulaması
Mottosu bağlamında sektörüne en yeni gelişmeleri sunan Blackmagic Design, IBC’de bir dizi yeni ekipmanın duyurusunu gerçekleştirdi. Bunlardan ilki iPhone için geliştirilen ve tamamen ücretsiz yazılım olan Blackmagic Camera Dijital Film uygulaması. Hollywood filmlerindeki sinematik görüntüyü cep telefonlarına taşıyan bu yazılım sayesinde, cep telefonunuzu dijital bir film kamerası olarak kullanabilirsiniz! Kare hızı, beyaz ayarı ya da ISO gibi ayarları tek dokunuşa sığdıran bu uygulama ile çekimini gerçekleştirdiğiniz görüntüleri doğrudan Blackmagic Cloud’a kaydedebilirsiniz. Blackmagic Cloud Storage'a kaydetmek, dünyanın farklı yerinde bulunan kurgu uzmanlarıyla DaVinci Resolve projeleri üzerinde aynı anda birlikte çalışmanızı sağlar! İster içerik üreticisi, isterseniz profesyonel bir yönetmen olun Blackmagic kamera ile her yerde dijital film kalitesinde çekim yapabilirsiniz!
Blackmagic Micro Studio Camera 4K G2
IBC duyurularında Blackmagic Design markasına ait üç yeni kamera yer aldı. Bunlardan ilki, dünyanın en küçük ultra HD yayın kamerası olan Blackmagic Micro Studio Camera 4K G2. Normal büyüklükte bir kameraya ayıracak bir alanınız olmadığında başvurabileceğiniz harika bir çözüm olan bu kamera küçük olsa da tam boy bir stüdyo kamerasının tüm özelliklerine sahiptir. Blackmagic Micro Studio Camera canlı prodüksiyon için tasarlanmış olsa da kurgu yazılımıyla da kullanılabilir. Çekim sonrası kurgu ve renk düzeltme için USB disklere Blackmagic RAW’da kayıt yapmabilmesi de dikkat çeken özelliklerinden. Düşük ışıkta dahi harika performans sunan Blackmagic Micro Studio Camera’nın birincil yerel ISO değeri 400’dür ve stüdyo ışığında kullanım için idealdir. İkincil yüksek ISO değeri 3200’dür ve loş ışıklı ortamlarda çekim için mükemmel seçenektir!
Blackmagic Cinema Camera 6K
Duyurusu yapılan diğer kamera ise Blackmagic Cinema Camera 6K oldu. Üst düzey filmler için yeni nesil sinema kamerası olarak üretilen Blackmagic Cinema Camera 6K, size doğru cilt tonlarını ve en doğal renkleri vadediyor. CFexpress teknolojisi ile kayıt yapabildiğiniz bu kamera ile bulut üzerinden veya uzaktan çalışıyorsanız, hem bit derinliği olan Blackmagic RAW hem de H.264 proxy dosyalarını aynı anda kaydedebilirsiniz. Hiçbir kamera, bu seviyede bir teknolojiye, görüntü kalitesine ve taşınabilirliğe sahip değildir! Alışılmışın aksine çok geniş bir sensöre sahip olan Blackmagic Cinema Camera 6K ve Blackmagic renk bilimi birleşimi sayesinde, en pahalı dijital film kameralarındaki görüntüleme teknolojisinin aynısına sahip olursunuz. Blackmagic Cinema Camera 6K’nın sahip olduğu L-Yuva, yeni ve eski lenslerle uyumluluk sağlarken, aynı zamanda tam çerçeve sensörleri de kullanmak üzere tasarlanmış, gelişmiş bir lens yuvasına sahiptir. Dikey görüntü oranlarında çekim yapmanıza da olanak sağlayan bu kamera ile Tiktok, Youtube Shorts ve Instagram Reels içerikleri de üretmeniz artık mümkün! Üstelik TikTok ve YouTube'ye doğrudan aktarma sayesinde, projenizi bitirdikten sonra kanalınıza yüklemeniz çok kolay!
Blackmagic Studio Camera 4K Plus G2
Duyurusu yapılan son kamerayla, Studio kamera ailesine yeni bir üye eklendi. En üst düzey canlı yapım kamerası olan yeni Blackmagic Studio Camera 4K Plus G2, loş ışıkta harikalar yaratmak için tasarlanmıştır. Sensörü 25.600’e varan ISO’ya sahiptir. Gelişmiş özellikleri arasında; talkback, tally, kamera kontrolü, dahili renk düzeltici, USB disklere Blackmagic RAW kayıt, canlı internet yayını ve daha fazlası bulunur! Lens kontrolü için Focus ve Zoom Demand ürünlerini bile ekleyebilirsiniz. Blackmagic RAW kayıt yapmayı sağlayan bu kamera aynı zamanda hafifliğiyle dikkat çekiyor. Böylece mekan değişikliği yapmanız gereken çekimlerde iş akışınız kolay hale geliyor!
ATEM Advanced Panel
Profesyonel yayınlar profesyonel iş akışlarını gerektiriyor. Yeni ATEM Advanced Panel serisi ile en profesyonel iş akışına sahip olursunuz. ATEM Advanced Panel’ler, ATEM Constellation’In gücünü ortaya çıkarır, çünkü size muazzam miktarda kontrol sağlayarak daha komplike efektler hazırlamanıza imkan tanırlar. Ayrıca, yayın kalitesinde fiziksel butonlara, düğmelere ve T‑kolu sürgüsüne sahip olduğunuzdan çalışmanız kolaylaşır. ATEM 4 M/E Constellation için ideal donanım panelidir. Her sırada 40 giriş butonlu 4 M/E sırası ve 4 bağımsız sistem kontrol LCD ekranı sunar. 32 adet LCD ile her sıradaki her butonu özel olarak etiketleyebilirsiniz!
Blackmagic Videohub 12G
Duyurulan son ürün ise Videohub ürün grubunun içinde yer alıyor. Yeni Blackmagic Videohub 12G, kablo karışıklığına gerek duymadan tüm ekipmanlarınızı bağlamanıza yarar. Blackmagic Videohub yönlendiricileri, 12G-SDI'ı desteklediğinden, aynı yönlendiricide her türlü SD, HD ve Ultra HD birleşimini aynı anda bağlamanıza ve yönlendirmenize olanak tanır. Sıfır gecikme ile akış sağlayan Blackmagic Videohub 12G, canlı yayınlarınız için biçilmiş kaftan! Ethernet de dahil edilmiş olan bu modeli, birtakım harici donanım veya yazılım kontrol panelini kullanarak uzaktan kontrol edebilirsiniz.

MediaCast Türkiye ekibi olarak IBC 2023'ten ödülle döndüğümüzü bildirmekten onur duyuyoruz. Ödüllü ekibimizle tanışmak ve Blackmagic Design iş akışına yakından şahit olmak için Deneyim Merkezi’ne davetlisiniz! Kayıt ve rezervasyon için web sitemizi ziyaret edin!

https://mcx.center/istanbul/