News

Blackmagic Design Yaz Turu İstanbul Etkinliği Büyük İlgi Gördü!

29-30 Haziran, 2022

Pandemi sebebiyle bir süredir gerçekleştirilemeyen etkinlikler günlük hayatımıza geri dönmeye başladı. Uzun bir aranın ardından konser, tiyatro, müzikal gibi etkinlikler artık seyircileriyle buluşmaya hazırlar. Bu etkinliklere sektörel buluşmalar da dahil. Birçok marka kullanıcılarıyla buluşmasına imkan sağlayan etkinlikleri planlamaya ve gerçekleştirmeye başladı!

Blackmagic Design markasında da start verildi ve sektörün en büyük etkinliklerinden biri 29-30 Haziran’da, Gayrettepe Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Blackmagic Design Yaz Turu adı altında gerçekleştirilen bu etkinlik Türkiye dışında 5 ülkede daha gerçekleştirildi. Bu ülkelerin şehirleri ise, Prag, Münih, Milan, Madrid ve Paris!
Yaz Turu kapsamında gerçekleşen etkinliğin İstanbul ayağını, iki gün boyunca yedi yüzün üzerinde katılımcı ziyaret etti. Blackmagic Design’ın on kişilik İngiltere ekibi de İstanbul etkinliğinde fiziksel olarak yer aldı. Etkinlik boyunca atölye çalışmaları, bu on kişilik uzman ekip tarafından İngilizce olarak gerçekleştirildi. Atölye çalışmalarının İngilizce bilmeyen katılımcılara Türkçe olarak aktarılması ise MediaCast Türkiye ekibinin profesyonellerince mümkün kılındı. MediaCast ekibi aynı zamanda, katılımcıların tüm sorularını cevaplamak için etkinlik stantlarında görev aldı.
Ürün uzmanları tarafından düzenlenen atölyelerin ilgi çekici başlıkları arasında; Canlı Prodüksiyon Kameraları, Dijital Film Yapımı, DaVinci Resolve Ortak Çalışma, ATEM Mini ile Canlı İnternet Yayını, Blackmagic RAW İş Akışı bulunuyordu.

Atölye çalışmaları, aynı zamanda sektörde yer alan birçok değerli konuğa ev sahipliği yaptı. Bu konuklar, atölye çalışamaları başlamadan önce, sektördeki deneyimlerinden bahsetme şansına sahip oldular. Projeleri hakkında da bilgi veren konuklar, bu projelerde hangi Blackmagic Design ürünlerini kullandıklarını kapsamlı olarak katılımcılarla paylaştılar.
Blackmagic Design ailesi ürünlerinin avantajlarını deneyimleyen ve çalışma hayatlarında kullanan konuklar arasında; Acun Medya Akademi’den colorist ve DaVinci Resolve sertifikalı eğitmen Alper Camadan, North Production kurucu ortağı ve yönetmeni Serkan Yılmaz, Bando Post kurucu ortağı Tamer Çınarcık ve Anadolu Prodüksiyon kurucusu ve yönetmeni Hasan Akkaya yer alıyordu. Sektörün ileri gelen diğer konukları ise; VCS Film ve Müzik Yapım kurucusu ve yönetmeni Cenk Kaptan, WebcastTurkey kurucusu ve yönetmeni ve aynı zamanda Acun Medya Akademi’de eğitmen Mustafa Çelik, Dikey Ajans kurucusu ve DaVinci Resolve sertifikalı eğitmen Murathan Yıldız, Blackmagic Design sertifikalı renklendirme uzmanı Cezmi Kardaş ve Gürbüz Prodüksiyon yönetmenlerinden İbrahim Duyuler’di.
Çok kapsamlı atölyelerinin standları yanında, salonun birçok alanına serbest deneyimleme alanları kuruldu. Bu sayede katılımcılar, Blackmagic Design’ın tüm profesyonel kameralarını, canlı yayın ekipmanlarını, kayıt ünitelerini ve post prodüksiyon sistemlerini deneyimleyeme şansına sahip oldu. Yetkili profesyoneller alanda hazır olarak bulunarak, akıllardaki tüm sorular için cevap anahtarı olma görevini üstlendi.
Ayrıca Blackmagic Design ailesine kısa bir süre önce katılan bazı ekipmanlar da katılımcılarla bu etkinlikte buluştu. Cloud Store, Cloud Store Mini, HyperDeck Shuttle ve Pocket Cinema Camera 6K G2 etkinlik alanında deneyimleme noktalarında mevcuttu. Ailenin yeni üyeleri, etkinlik katılımcılarından tam puan aldı!

Yaz Turu kapsamında, MediaCast’in birçok yetkili iş ortağı da kendi stantları ile etkinlik alanında yerlerini aldı; Oktotech, 4K Promedya, 1 Tek Video, Polokom, Akratek, Mavi İletişim ve Bilgipark. Katılımcılarla tanışma şansı elde eden iş ortaklarımız aynı zamanda Blackmagic Design ürünlerine kendi stantlarında da yer verdiler.

Blackmagic Design ve MediaCast ortaklığında gerçekleşen Yaz Turnesi - İstanbul, pandemi sebebiyle verilen uzun bir aradan sonra, sektör yetkililerini tekrar bir araya getirdi. Uzun yıllar sürecek bu ortaklıklarla daha nice başarılı etkinliklere imza atılacağına güvenimiz tam!